О Србији
Послати CV
Пресељење у Србију
Предности
Радна места
Контакти
Eng
Rus
Послати CV
Политика приватности
Датум објављивања: 25. август 2022 године

Ова Политика приватности („Политика“) примењује се на податке о личности које Дата Data Driven Lab doo Beograd, матични број компаније 21771902, са седиштем на адреси: Милутина Миланковића 1и, Београд, Србија 11070 (у даљем тексту „Ми“, „Нас“, „Наши , „DDL“), њене компаније ћерке и филијале које се налазе широм света у оквиру групе компанија DDL („Повезана лица“) прикупљају путем https://ddl.com/ („Сајт“), апликације, производе и услуге у власништву или под контролом DDL или веб сајтова постављају линк ка овој Политици.
Коришћењем Сајта пристајете на обраду ваших података о личности у складу са Политиком. Молимо вас да се уздржите од коришћења Сајта, ако се не слажете са условима ове Политике.
Заштита безбедности и поверљивости ваших података о личности важна је за нас и за начин на који послујемо у складу са законима о поверљивости, заштити података и безбедности података.

1. КО СМО
Data Driven Lab doo Beograd је контролор података и одговоран је за ваше податке о личности.
Поштанска адреса: Милутина Миланковића 1и, 11070 Београд, Србија
Адреса електронске поште: [email protected]

2. ЛИЧНЕ ИНФОРМАЦИЈЕ
3.1. Информације које прикупљамо
(1) Прикупљаћемо следеће личне информације личности („Подаци о личности“):
 1. пуно име (име по оцу, уколико је примењиво);
 2. датум рођења:
 3. поштанска и адреса за плаћање;
 4. број телефона;
 5. Земља боравка;
 6. подаци налога за пријављивање на систем:
 7. и све друге информације добијене слањем ваше радне биографије, као што су информације о образовању, стручном знању и искуству, укључујући вашу позицију, назив компаније, област пословања, техничку специјалност и/или организацију/удружења којима припадате.

(2) Обрађиваћемо ваше податке о личности на законит и поштен начин и нећемо их користити осим за сврхе о којима смо вас обавестили, укључујући њихову продају појединачно или заједно у комерцијалне сврхе.

(3) Податке о личности чувамо у формату који се може идентификовати у најкраћем могућем времену потребном за испуњавање наших законских или регулаторних обавеза, као и за сврху нашег пословања. Податке о личности можемо да чувамо и дуже него што је прописано законом, ако је то у нашим законским пословним интересима и није изричито забрањено важећим правним прописима. Можемо да предузмемо кораке како бисмо маскирали податке о личности и друге податке, али задржавамо право да чувамо и приступамо подацима онолико дуго колико је потребно ради поштовања примењивих правних прописа. Наставићемо да користимо и откривамо такве податке о личности у складу са овом Политиком.

(4) Такође прикупљамо, користимо и шаљемо обједињене податке, као што су статистички или демографски подаци, за било коју сврху („Агрегирани подаци“). Агрегирани подаци могу бити изведени из ваших података о личности, али се по закону не сматрају подацима о личности јер ови подаци неће непосредно нити посредно откривати ваш идентитет. На пример, можемо да агрегирамо ваше податке о коришћењу да бисмо израчунали проценат корисника који приступају одређеној функцији софтвера. Међутим, ако комбинујемо или повежемо агрегиране податке са вашим подацима о личности тако да могу непосредно или посредно да вас идентификују, агрегиране податке третирамо као податке о личности који ће се користити у складу са овом Политиком.

(5) Не прикупљамо никакве посебне категорије ваших података о личности (ово укључује информације о вашој раси или етничкој припадности, верским или филозофским уверењима, сексуалном животу, сексуалној оријентацији, политичким ставовима, чланству у синдикатима, податке о вашем здрављу).

(6) DDL и одређене треће стране које оглашавају или пружају друге услуге на Сајту могу аутоматски да прикупљају одређене информације о рачунару или уређајима (укључујући мобилне уређаје) које користите за приступ Сајту када користите Сајт или одређене услуге сајта, или кликнете на оглас на Сајту.

(7) DDL и наши партнери и добављачи услуга могу прикупљати и анализирати информације о уређајима који се користе за приступ Сајту. Ове информације могу укључивати (а) IP адресе, информације о географској локацији, јединствене идентификаторе уређаја и друге информације о вашем мобилном телефону или другим мобилним уређајима, типовима претраживача, језику претраживача, оперативном систему, држави или земљи из које сте приступили сајту; и (б) информације које се односе на начин на који остварујете интеракцију са Сајтом, као што су: странице и URL адресе које воде ка Сајту и излазе са њега, тип платформе, број кликова, имена домена, циљне странице, прегледане странице и садржај, као и редослед ових странице, количина времена проведеног на одређеним страницама, датум и време када сте користили Сајт, учесталост коришћења Сајта, евиденције грешака и друге сличне информације.

(8) Као што је објашњено у наставку, ове информације се прикупљају пасивно коришћењем одређених електронских технологија као што су колачићи, веб светионици, пиксели, прозирни GIF фајлови и сличне технологије. DLL може да користи аналитику и добављаче технологије треће стране, укључујући колачиће и сличне алате, који помажу у прикупљању ових информација. Како се буду уводиле додатне технологије, моћи ћемо да прикупљамо додатне информације другим методама.

(9) Колачићи претраживача: Ми и неке треће стране рекламни партнери можемо користити колачиће. Колачићи су мали фрагменти информација које ваш претраживач чува на вашем уређају. Ови колачићи се могу користити: (a) ради унапређења вашег начина коришћења Сајта; (b) пружања садржаја, укључујући оглашавање, у складу са вашим интересовањима; и c) у друге сврхе као што су безбедносне и административне функције. На пример, колачићи се користе за чување ваших афинитета за одређене врсте информација, тако да те поставке не морате да уносите сваки пут када користите Сајт. Већина веб претраживача аутоматски прихвата колачиће, иако различити претраживачи могу различито руковати колачићима. Ваш претраживач вам може омогућити да подесите уређај тако да прихвата све колачиће, да вас обавести када је колачић дат или да не прими колачић у било ком тренутку. Ако свој претраживач подесите тако да не прихвата колачиће, то може довести до тога да вам одређене персонализоване услуге или друге функције сајта не буду пружене када користите овај уређај.

(10) Веб светионици, пиксели и прозирни GIF фајлови: Ми и наши рекламни партнери можемо да користимо веб светионике, пикселе и прозирне GIF фајлове: Ове електронске технологије су транспарентне датотеке слика које, када се користе, омогућавају нама и нашим рекламним партнерима да пратимо информације о коришћењу веб сајта, као што је број прегледа конкретне веб странице и да ли сте отворили имејл у HTML формату, колико пута је имејл послат и на које везе у имејлу сте кликнули. За разлику од колачића, ове технологије не остављају датотеке на вашем уређају. Ми и наши рекламни партнери користимо информације прикупљене преко веб-светионика, пиксела и провидних ГИФ-ова да бисмо побољшали наш сајт и измерили ефикасност ове комуникације са вама. Ове технологије могу се користити у комбинацији са колачићима да би се разумело како корисници ступају у интеракцију са Сајтом или огласима наших рекламних партнера.

3.2. Како прибављамо ваше податке
(1) Информације могу доћи од:
 • директно од вас (из комуникације са вама и/или образаца које сте попунили);
 • из колачића који су сачувани у вашем претраживачу на нашем Сајту;
 • IP адреса;
 • из других извора, укључујући треће стране и јавно доступне изворе.

3.3 Сврха
Податке о личности прикупљамо у следеће сврхе:
(1) за администрирање Сајта, као и за интерне операције, укључујући решавање проблема, анализу података, тестирање, статистику и анкете;
(2) ради одговарања на ваше упите, на пример, да бисмо вас контактирали у вези са питањем које сте послали нашој служби за корисничку подршку;
(3) ради обезбеђивања производа, услуга или информација корисницима;
(4) ради заштите наших права и интереса, као и права и интереса наших корисника и свих других лица;
(5) за предузимање било које радње за коју смо добили вашу сагласност;
(6) за спровођење истраживања и анализирање вашу употребу или интересовање за наше производе, услуге или садржај, или производе, услуге или садржаје које нуде друга лица;
(7) дради поштовања важећих правних или регулаторних обавеза, укључујући испуњавање захтева органа за спровођење закона или других државних органа, или за време вођења судског поступка;
(8) ради испуњавања наших уговорне обавеза;
(9) да бисмо комуницирали с вама непосредно или преко једног од наших партнера, укључујући и корисничку подршку, како бисмо вам пружили ажурирања и друге информације везане за Сајт, као и у маркетиншке и рекламне сврхе;
(10) ради подешавања огласних порука и садржаја који видите на Сајту;
(11) ради прилагођавања Сајта или других услуга које вам пружамо у складу са вашим потребама и интересовањима; и генерисања анонимних статистичких података;
(12) ради приређивања лутрија и такмичења;
(13) ради комуникације с вама везано за вашу молбу за запослење код нас;
(14) ради спречавања и откривања преварних или других криминалних радњи.

Правне основе за коришћење ваших информација како су наведене у овој Политици су следеће:

(1) Ако је коришћење података о личности неопходно

(2) за испуњавање наших обавеза из уговора с вама или за предузимање корака на ваш захтев пре склапања уговора; (на пример, ради поштовања: корисничког уговора нашег веб сајта, који прихватате прегледавањем веб сајтова / регистрацијом; и/или нашим уговором на основу којега вам пружимо услуге нашег Сајта); или

(3) Када је коришћење података о личности неопходно због наших законских интереса или законских интереса других лица (на пример, за одржавање безбедности нашег сајта и апликација; за управљање нашим пословањем и нашим Сајтом и његовим услугама; за пружање услуга клијентима; за маркетиншке сврхе; ради анализирања и унапређивања нашег пословања, поштовања захтева правних прописа и заштите наших законских права, ради спречавања превара).

(4) Када то захтева закон и у неким другим случајевима, ваше податке о личности обрађујемо из вашу сагласност.

3.4 Деца
Не прикупљамо свесно и не тражимо податке о личности од било ког лица млађег од 13 година. Ако сте млађи од 13 година, молимо вас да не покушавате да користите Сајт или да нам шаљете било какве податке о својој личности. Ако сазнамо да смо прикупили личне податке од детета млађег од 13 година, те податке ћемо избрисати. Ако сматрате да нам је дете млађе од 13 година дало податке о личности, контактирајте нас.

4. ОТКРИВАЊЕ ИНФОРМАЦИЈА

4.1 Коме ми откривамо информације
(1) Ваши подаци о личности могу бити откривени следећим лицима у следеће сврхе:
(2) Уопштено говорећи, захтевамо да се било који добављач услуга треће стране са којим размењујемо било које податке о личности обавеже да ће поштовати право било ког лица на приватност и да ће се поштовати принцип заштите података.


4.2. Сајтови трећих лица
Сајт даје хипелинкове, који представљају истакнуте речи или слике у хипертекстуалном документу, укључујући рекламне огласе које вас, када на њих кликнете, воде на друго место у документу, до потпуно другог документа, до друге апликације коју DDL не контролише или до друге веб странице које DDL не контролише. Ове веб странице са хиперлинковима могу садржати одредбе о приватности које се разликују од оних које су овде наведене. DDL није одговоран за садржај или прикупљање, коришћење или откривање информација прикупљених преко тих веб страница, а DDL се изричито одриче сваке одговорности везене за таква прикупљања, употребу или откривање. Препоручујемо вам да прочитате политику приватности и безбедности тих трећих страна.

Слање маркетиншких имејлова

(1) Ако нам дате своју адресу електронске поште и прихватите ову Политику, ми и наши партнери можемо вам слати имејлове везане за производе које пласирамо. Можете да одустанете од примања електронске поште од нас у било ком тренутку. Ако желите да искључите више од једне адресе електронске поште, морате дати посебан захтев за сваку адресу електронске поште. Сваки имејл послат од нас садржаће одговарајућа упутства за одјаву. Да бисте искључили све маркетиншке поруке електронске поште од нас, морате да пратите упутства приложена уз сваки имејл.

(2) Ако нам дате свој број телефона и прихватите ову политику, ми и наши партнери можемо вам слати текстуалне поруке о производима које пласирамо. Можете да одустанете од примања електронске поште од нас у било ком тренутку.

4.3. Међународни пренос података

(1) Послујемо широм света и стога можемо слати ваше податке нашим партнерима (партнерима, филијалама, итд.) у различитим земљама, укључујући и оне које се налазе ван земље у којој се ви налазите. Улажемо све напоре, укључујући и оне које захтева важећи закон ради обезбеђивања адекватног нивоа заштите личних података од случаја до случаја, МЕЂУТИМ, желели бисмо да имате у виду да земље у које шаљемо ваше податке, можда неће имати исте законе о заштити података као ваша земља.

(2) Ако шаљемо, чувамо и обрађујемо податке о личности ван земље у којој се налазите, обезбедићемо постојање одговарајућих мера заштите како би се осигурао адекватан ниво заштите. Детаљније информације о одговарајућим гаранцијама можете добити од нас на захтев.


Информације за кориснике у Европском економском простору („ЕЕП“) или у Уједињеном Краљевству („Велика Британија“):

Пошто послује широм света, DDL може да шаље податке о личности из ЕЕА или Велике Британије у Сједињене Државе и друге земље, укључујући податке о личности које прикупљамо од појединаца који живе у ЕЕП или Великој Британији који посећују наше Сајтове и/или који би могли да комуницирају с нама. Имајте на уму да је термин „Подаци о личности“ како се користи у овом обавештењу еквивалентан термину „подаци о личности“ према важећим европским и британским законима о заштити података за физичка лица која се налазе у ЕЕП или Великој Британији.

Када је DDL укључен у такво слање података о личности, он се ослања на:
Одлуке о усклађеност, које су донели:

 • Европска комисија на основу члана 45 Уредбе (ЕУ) 2016/679 (GDPR);
 • Државни секретар Велике Британије, у складу са чланом 45 GDPR Велике Британије и одељком 17А Закона о заштити података о личности из 2018; или
 • Стандардне уговорне одредбе.

5. ВАША ЗАКОНСКА ПРАВА

У складу са важећим законом, можете имати право да:
(1 ) Приступате вашим подацима о личности;
(2) Захтевате исправку ваших података о личности уколико су нетачни, непотпуни или застарели;
(3) Захтевате брисање, анонимизацију или блокирање ваших података о личности;
(4) Захтевате ограничење или да се противите да се ваши подаци о личности обрађују;
(5) Повучете своју сагласност коју сте нам дали за обраду ваших података о личности;
(6) Захтевате преношење података и добијете електронску копију података о личности које сте нам дали;
(7) Будете информисани о трећим лицима којима су послати ваши подаци о личности;
(8) Захтевате преиспитивање одлука донетих искључиво на основу аутоматске обраде, уколико би то могло да утиче на права носиоца података.


6. БЕЗБЕДНОСТ

6.1. Чување записа

(1) Од нас може бити затражено да задржимо и користимо ваше личне податке да бисмо испунили наше законске обавезе у сврху безбедности података и у складу с тим што сматрамо прикладним и неопходним или одговарајућим како бисмо, али не ограничавајући се на, испунили наше захтеве према важећим законима и прописима, одговорили на захтеве судова и/или других јавних и државних органа, у сврху праћења поштовања прописа и процеса против прања новца.

(2) Ваше податке нећемо чувати дуже него што је потребно. У многим случајевима, информације се морају чувати дужи временски период. Период чувања биће одређиван према врсти прикупљаних информација и сврси за коју се прикупљају, узимајући у обзир захтеве који се примењују на ситуацију и потребу да се застареле, неискоришћене информације униште у најкраћем разумном року.


6.2. Мере безбедности

(1) DDL предузима мере опреза како би осигурао безбедност података о личности и настоји да одржи њихову тачност.

(2) Поступамо са пажњом да бисмо заштитили податке о личности корисника од губитка, уништења, фалсификовања, манипулације и неовлашћеног приступа или неовлашћеног откривања и да бисмо успоставили и одржавали безбедносне процедуре за заштиту личних података од губитка, крађе, копирања и неовлашћеног откривања, употребе или измене.

(3) Приступ подацима о личности је ограничен на запослене у DDL-у и овлашћене добављаче услуга којима је то потребно за обављање њиховог посла.

(4) Иако ћемо учинити све што је у нашој моћи ради заштите корисничких податак, корисник потврђује да коришћење Интернета није потпуно безбедно и да сходно томе ми не можемо да пружимо никакве гаранције у погледу безбедности или интегритета било којих података о личности који се шаљу од или ка кориснику путем Интернета.


7. ОПШТЕ ОДРЕДБЕ

7.1. Промене Политике приватности

Ова Политика и документи наведени у овој Политици уређују све односе између страна који се односе на њен предмет. Имамо право да у било ком тренутку, по сопственом нахођењу и једнострано, изменимо или допунимо ову Политику и документа наведена у овој Политици тако што ћемо такав измењени или допуњени текст поставити на странице Сајта. Датум најновије верзије Политике приказан на врху ове странице. Уколико у ову Политику унесемо бите измене и ако имамо на располагању вашу адресу електронске поште, обавестићемо Вас о таквим изменама на наведену адресу. Препоручујемо вам да периодично проверавате да ли постоје ажурирања или измене ове Политике. Све измене и допуне ступају на снагу у тренутку објављивања текста на Сајту и/или у тренутку слања обавештења на адресу ваше електронске поште. Уколико наставите да користите сајт и/или да нам дајете информације, сагласни сте са измењеним условима ове Политике.

7.2. Усклађеност са важећим правним прописима

Обавезујемо се да ћемо поштовати примењиве законе и прописе о приватности и заштити података који су осмишљени да заштите податке о вашој личности, укључујући, али не ограничавајући се на Закон о заштити личних података из 2018. и друге важеће или будуће регионалне и државне законе и прописе о приватности и заштити података широм света како исти буду ступали на снагу.

7.3. Питања, проблеми или притужбе

Контактирајте нас на [email protected] уколико имате било каквих питања, недоумица или притужби у вези са овом политиком.

linkedin
headhunter
vc
Политика приватности
Генерални спонзор Црвена Звезда